ELON bolist

Team Nybe – Om oss

Hem   /   Team Nybe – Om oss

Team NYBE

Mathias Bengtsson har arbetat hårt för att bygga upp företaget NYBE AB. Hustru Lena uppmuntrade Mathias 2011 att skaffa en hobby som avkoppling från företaget. Det blev en Volvo 240 i rallyutförande som parkerades i garaget för kvälls- och helgarbete. Hobbyn expanderade till Team NYBE som stöttat flera duktiga förare under åren.

Team NYBE består av:

Mathias Bengtsson
Från: Virestad
Född: 1972
Yrke: Ägare/VD på NYBE AB
Klubb: Grimslövs MK
Tävlat sedan: 1996

Fick möjligheten att provåka med Andreas Widen på hans teststräcka och var sedan helt såld på att åka Rally. 1997 frågade min morbror Göran Martinsson om jag ville åka Silverratten med noter i hans Renault Gordini.
(Svaret blev självklart ja! Silverratten resulterade i motorras 100 m innan mål på sista sträckan, men vi gav oss inte utan kom tillbaka med vinster flertalet gånger under åren vi körde ihop)

2001 började jag åka med kusinen Andreas Martinsson. Tillsammans tog vi två segrar i C klassen.
2008 tog jag ett uppehåll.  Jag kände inte riktigt längre suget efter rally och ville hellre fokusera mer på mitt företag.

2011 ringde Hans (Kräbblebodaexpressen) Johansson och undrade om jag ville åka med honom i Dackefejden. (Jag svarade direkt nej! Menade på att i den nivån är jag inte. Hans förklarade att han bara skulle testa lite och kommer inte lyssna så mycket på noterna. Efter lite övervägande tackade jag ja!  Min dröm var ju att få åka med någon av dem bästa, så varför inte! Innan start sa jag till Hans att inte lita på mina noter, då jag inte läst på flera år. Inga problem sa Hans och vi for iväg. Efter de tre första böjarna förstod jag att han körde efter mina noter blint! Panik! I mål på sträckan skällde jag på honom och menade att han hade sagt att han inte skulle följa noterna, svaret blev kort och koncist: – Men det stämde ju! Ihop körde vi sedan SM och SSCR med goda resultat)

2015 fick jag möjlighet att åka SSRC finalen med Patrik Johansson i min egen Volvo 240.
(Att äntligen få sitta i sin egen rallybil tillsammans med någon i eliten, var en härlig känsla. Att sen Patrik skriver sina noter helt på egen hand är imponerande och ett sätt som var helt främmande för mig, men samtidigt en utmaning i sig)

2016 hoppade jag åter in hos Hans Johansson i Sydsvenska rallyt med en sjätte placering.
(Samma är kände jag att Volvon var redo för att köras på allvar, men jag hade ju ingen förare! I samma veva ringde Robin Sandberg och var sugen på och köra. Deal, men bilen var visst inte redo enligt Robin. Efter många ombyggnationer fick bilen till sist ett riktigt bra tempo. Dackefejden med beskrivande noter, blev vår första tävling att ställa upp i. Ihop gjorde vi en fantastisk insats som resulterade i vinst i klassen och trea totalt)

2017 bestämde jag mig för att tacka ja till att åka hela säsongen med Robin Sandberg.
(Detta har hittills resulterat i min första vinst i A-förar klassen)

Robin Sandberg

Från: Väckelsång
Född: 1973
Yrke: Elektriker
Tävlat sedan: 1993

Började köra motocross i en 80cc när jag var 5 år.

Min första motocrosstävling gjorde jag det året jag skulle fylla tolv år.

Höjdpunkten var när jag vann ett junior SM-kval i Sösdala 1992 i en 250cc.

Började med rally 1993 i pappa Åkes gamla Opel kadett Rallye 2,0 E tillsammans med min bror Johan som co.

1995 jag Holje El trofén i Olofström som b-förare i pappas kadett.

2001 vann jag Karlskrona pokalen i en Volvo 240 gr H för Hallandsboda Racing.

2003 började jag köra en etanoldriven Saab 93 Turbo för Green Rally.

2005 vann jag Supercupen och Dackefejden (totalt med en tiondel). Samma år körde jag SM i Gert Blomqvists Peugeot 206 och blev bland de första förlorarna i lilla Gr N!

2007 blev det en Mitsubishi Evo 9 tack vare Däckproffsen. Hade lite oflyt i SM detta år, slutade bara på en femteplats!

2008 kom vi först bland förlorarna igen, men nu i stora gr N.

2010 testade jag på högerstolen som kartläsare tillsammans med Thomas Karlssons i en 240 VOC

Samma år var vi även i Finland o körde VOC finalen.

Efterkommande år tävlades det bara lite sporadiskt.

2016 fick jag tillfälle att köra NYBE:s värsting Volvo 240. Brrr vilken bil!

Var och showade som föråkare på Tingsryd Rallysprint, vilket drog en massa publik.

Vann vår Gr H i Dackefejden med Mr NYBE i högerstolen (hemmatävling)

Skjutsade Markoolio inför Slottssprinten. Detta gjordes ihop med Barncancerfonden, där Markoolio var den hemlige gästen. – Ett oförglömligt minne!

Det bästa resultatet i NYBE Volvon var i Hässleholms SM deltävling, då vi även blev femma efter en tiondels-fight med Jonas Åkesson.

Hösten 2016 handlade Mr NYBE en Toyota Corolla i en byggsats, så vintern fick vi tillbringa i garaget och bygga bil och allt vad detta innebär. Passar på att tacka Jocke och Mattias på Fridafors Bilservice, Thomas Håkansson och Pelle Ahlgren för deras kunnande och tålamod, annars hade vi aldrig hunnit bli färdiga med bilen i tid för säsongen. Måste även tacka min fru Isabell, som har ett väldigt stort hjärta o tålamod!

2017 inleddes lite knackigt, punka i SM Sprinten så inga poäng där.

Kom på femte plats i Östersund där bägge mekarna blev sjuka inför tävlingsdagen. Som tur var fick vi hjälp av Thomas ”Lången” Pettersson med våra bromsproblem och inställningarna på chassit.

Grussäsongen började kanon med en första plats i klassen nere i Simrishamn tillsammans med Mr NYBE vid notblocket.

Silverkongen vann vi med endast 0,5 sekunder, men det räcker ju!

South Swedish Rally som gick i Karlskrona blev en väldigt lyckad tävling. Vi vann vår klass och fick med oss 27 SM-poäng.

Sandviken kom vi på en blygsam fjärde plats med 13 SM-poäng och därmed tvåa i SM-tabellen.

Jonas Åkesson
Från: Karlskrona
Född: 1980
Yrke: Materialtekniker, Blekinge flygflottilj F17
Klubb: Karlskrona AK
Tävlat sedan: 2000

Började rallykarriären år 2000 i en Opel Ascona, klass ekonomi (otrimmat).
2002 införskaffades en vassare Ascona.
Mellan åren 2002 och 2004 tävlades det intensivt, för att sedan bli sporadiska framträdanden fram till 2009. Det året blev det första med Joakim Karlsson som co-driver och framgångarna kom direkt. Med bra framgång fick jag frågan om att köra ”NYBE Volvon” 2017! Svårt att tacka nej till ett sådant erbjudande, även en stor utmaning med en annan bakhjulsdriven bil. Efter mycket test och ett antal tävlingar har resultaten börjat visa sig!

Joakim Karlsson
Från: Karlskrona
Född: 1988
Yrke: Arbetsledare på NKT High Voltage Cables
Tävlat sedan: 2003.

Började med både folkrace och rally. Blev dock bara Rally redan samma år.
Åkte med Stoffe Holmberg från 2003 till och med 2007. Uppehåll 2008. Då ringde Jonas Åkesson och ville att jag skulle åka SSR med honom våren 2009. Sedan dess har vi hållit ihop, och tävlat till och från.

 

 

Följ Team NYBE på Facebook och Instagram.